Utama Negeri Wanita cuba terjun di Jambatan Tok Pasai, Kuala Kedah

Wanita cuba terjun di Jambatan Tok Pasai, Kuala Kedah

oleh Ammar Haziq
Tindakan wanita tersebut menyaksikan orang ramai berkumpul di Jambatan Tok Pasai, Kuala Kedah, Alor Setar pada jam 3 petang hari ini.

FOTO EHSAN BOMBA

KUALA KEDAH – Seorang wanita berusia 29 tahun berjaya diselamatkan oleh anggota bomba apabila cuba terjun dari Jambatan Tok Pasai di Kuala Kedah, Alor Setar kira-kira jam 3.40 petang semalam.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat Negeri Kedah, Mohamadul Ehsan bin Mohd Zain berkata, pasukannya tiba di lokasi pada jam 3.54 petang dan mendapati seorang wanita cuba terjun daripada jambatan tersebut.

Wanita tersebut berjaya diselamatkan tanpa mengalami sebarang kecederaan.

“Setibanya di tempat kejadian didapati  terdapat seorang mangsa berada di atas jambatan dan ingin terjun dari jambatan tersebut.


” Tindakan pasukan Bomba memujuk mangsa tersebut mengambil masa lebih kurang 10 minit dan mangsa berjaya diselamatkan tanpa sebarang kecederaan,”katanya melalui satu kenyataan.

Mohamadul Ehsan berkata, mangsa di bawa ke Hospital Sultanah Bahiyah untuk menerima rawatan selanjutnya dan diiringi pihak Polis manakala operasi iti tamat pada jam 5 petang. – KG

Artikel Berkaitan

Kedahgazette.com (KGC) merupakan portal berita terkini berbahasa melayu. Dibelakangi oleh wartawan, jurufoto dan juruvideo yang berpengalaman luas dalam bidang kewartawanan. KGC telus dan tidak berpihak dalam melaporkan berita.

© Copyright 2023, All Rights Reserved  | kedahgazette